DE EDELSTENEN VAN DE NOORD-INDISCHE KEUKEN

 

India is een land waar mensen verschillende talen spreken, verschillende soorten voedsel eten en verschillende dingen ervaren. De cultuur van eten is net zo divers als de cultuur. Hier gaan we ons verdiepen in Noord-Indiaas eten dat wordt geserveerd in de beste Indiaserestaurants van Amsterdam. De regio heeft t lekkere recepten en is meestal te krijgen in alle goede Indiase restaurants in Amsterdam.

 

Invloed van cultuur en geschiedenis op Noord-Indiaas eten:

Het noordelijke deel van het land had koningen en keizers uit verschillende delen van de wereld. Dit heeft ook het voedsel van de regio beïnvloed. Noord-India had lange tijd heersers uit Azië die de regio regeerden. Het oorsprongsverhaal van veel gerechten is terug te zien van vroeger en hoe het land verschillende andere keukens overnam.

 

De stijl van het eten

Noord-Indiaas eten heeft veel kenmerken. Om te beginnen is beroemd Indiaas brood zoals Naan en tandoori roti afkomstig uit Noord-India. De curry's die uit dit deel van het land komen, hebben een dikkere substantie omdat bij de bereiding een pasta van noten en room wordt gebruikt. Rijst wordt meestal verwerkt tot uitgebreide gerechten zoals de legendarische biriyanis of pulao. Een ander kenmerk is het verschil in de olie die voor de bereiding wordt gebruikt. De Noord-Indiase keuken maakt bij de bereiding gebruik van zonnebloemolie of mosterdolie. Olie wordt ook vervangen door Ghee en wordt gebruikt om feestelijke gerechten te bereiden.

 

Zeven pareltjes van de Noord-Indiase keuken:

 

1. Biriyani: het voedsel van feest, Biryani kwam naar India met het Mughal-rijk dat de regio regeerde. Het gerecht wordt bereid met rijst, vlees en een mix van kruiden of masala's en wordt langzaam gekookt tot het perfect is. Er zijn veel verhalen over hoe Biryani populair en gekookt begon te worden. Dit gerecht werd gekookt in een aarden pot en gekookt met houtskool. Na verloop van tijd had Biryani het hele land doorgereisd en verschillende regio's maakten variaties op het gerecht. Tegenwoordig wordt het gerecht meestal in het huishouden bereid tijdens speciale gelegenheden.

 

2. Paneer tikka: Het meest populaire voorgerecht en een favoriet onder vegetariërs wordt bereid met Paneer, ook wel kwark genoemd. Paneer wordt gemarineerd in een mix van kruiden en yoghurtbeslag en gegrild. Het gerecht wordt geserveerd met een bijgerecht van muntchutney, een dip gemaakt van munt en groene pepers.

 

3. Rogan Josh: Rogan Josh is een soort curry die afkomstig is uit de regio's in de buurt van Kasjmir. Deze smakelijke curry wordt bereid met kruiden als kaneel, kruidnagel en kardemom en met extra smaken van uien, pepers, knoflook en gember. Oorspronkelijk gemaakt met schapenvlees, is deze curry gediversifieerd en wordt ook gemaakt met andere soorten vlees. De Rogan currypasta is wereldberoemd en gevuld met een kruidenmix.

 

4. Tandoori-kip: bereid met een mengsel van kruiden en yoghurt, enige tijd gemarineerd en gegrild, wordt aangenomen dat tandoori-kip afkomstig is uit Punjab. Een lokale favoriet, Tandoori-kip, wordt gekenmerkt door zijn rode kleur die afkomstig is van kruiden en pepers die bij het marineren worden gebruikt. Het wordt ook geserveerd met botten om de smaak te behouden tijdens het eten.

 

5. ChickenSaag: nog een juweeltje uit de staat Punjab, Saag is een gezond en traditioneel recept dat in veel huishoudens in Noord-India wordt gemaakt. De ingrediënten zijn onder andere kip, spinazieblaadjes van mosterd, raapstelen en een kruidenmix. De groenet groente worden gemengd met kruiden en gekookt in de keuken, waardoor een perfecte mix van vlees en groene groentes ontstaat. De kip kan worden vervangen door Paneer en heeft de voorkeur van veel vegetariërs

 

6. Kulfi: Dit Indiase ijs is een romig en smaakvol dessert. Gemaakt van romige melk en smaakstoffen zoals saffraan of kardemom, geeft Kulfi je een zoet einde aan een volledige maaltijd. Kulfi wordt ook gemaakt in verschillende smaken zoals mango, roos en pistache

 

7. CholeBhature: Dit gerecht is een combinatie van pittige kikkererwtencurry en gefrituurd brood. Dit calorierijke gerecht wordt meestal als ontbijtproduct gegeten en komt uit Punjab. CholeBhature wordt normaal gesproken vers en warm gegeten. Dit helpt om de knapperige textuur van de Bhatura te behouden en verbetert de ervaring van het eten van dit geweldige gerecht.

 

De gerechten die tot de Noord-Indiase keuken behoren, komen uit verschillende staten van Noord-India. De keuken omvat gerechten uit Punjab, Haryana, UttarPradesh, Rajasthan, Kashmir, Jharkhand, Chattisgarh, MadhyaPradesh en Uttarakhand. De Noord-Indiase keuken is rijk aan smaak, gevuld met geweldige gerechten voor alle fijnproevers, en wordt vaak de koning van de keukens genoemd. Veel van de gerechten uit de Noord-Indiase keuken zijn wereldwijd beroemd geworden. Deze gerechten worden aangeboden in veel restaurants in wereldwijde restaurants en worden wereldwijd geaccepteerd door mensen.

Comments